360 graden video

Krachtige 360 graden video

Een professionele 360 graden video vertelt uw verhaal, krachtig en veelzeggend. Net zoals bij een 360 graden foto kan je bij een 360 graden video in alle richtingen rondkijken. Daarbij ervaar je een sterkere belevenis van het gepresenteerde geheel, alsof je er zelf bij was.

Het grote verschil met een foto is uiteraard de hele dynamiek van bewegende beelden, wat de ervaring nog een stuk rijker en realistischer maakt.

En laten we uiteraard ook niet de audio vergeten, want ook dat hoort erbij: 360 graden spatial audio verwerkt in video maakt dat ook geluiden worden beleefd alsof ze van alle kanten komen, afhankelijk van de richting die je op dat moment bekijkt.

360 video laten maken
360 video laten maken

Beleef het waarheidsgetrouw

Op dergelijke manier kan een 360 graden video, liefst mét 360 graden spatial audio, zeer goed gebruikt worden om het verhaal van uw bedrijf of product te vertellen. De kijker wordt hierbij op een virtuele manier nauw betrokken bij het verhaal dat wordt gebracht en zal een grotere verbondenheid voelen met wat de video probeert over te brengen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat 360 graden videos maar liefst tot 30% meer herbekeken worden dan traditionele video’s. Daarenboven zorgen ze eveneens voor een hogere conversie in vergelijking met gewone video’s. Reden te meer dus om dergelijke mogelijkheden in te zetten ter promotie van uw activiteiten.

Toepassingen van 360 graden video

360 graden video als bedrijfsfilm

Enkele mooie voorbeelden van een 360 graden kijkje binnen een bedrijf, zijn de welbekende merken Airbnb en Hugo Boss: zij maakten in samenwerking met LinkedIn een 360 graden video om het bedrijf voor te stellen en geven zo een mooie inkijk op de “the workplace”, de mensen, de werksfeer en hoe het er dagdagelijks aan toe gaat.

Video: Working at AirBnb
Video: Working at Hugo Boss

VR voor rekrutering

Rekrutering & job promotie

Dichter bij huis zijn Landbouwgroep Arvesta en bouwgroep Willy Naessens enkele voorbeelden van hoe 360 graden video toepassingen werden ingezet bij jobbeurzen.
Geïnteresseerde sollicitanten werden op dergelijke manier audiovisueel ondergedompeld in de werking van het bedrijf in kwestie en kregen zo een ruime inkijk op de vele dagdagelijkse activiteiten van het bedrijf.

Lees hier het artikel

Constructie - projectopvolging - documentatie

In Bosnia en Herzegovina werd de aanleg van een snelweg gedocumenteerd aan de hand van 360 graden drone video beelden. De indrukwekkende documentaire neemt de kijker mee naar de werf en brengt alzo een spectaculair beeld van de vele werkzaamheden en uitdagingen die dergelijk omvangrijk project met zich meebrengen.

8K resolutie

Onze video’s kunnen worden opgenomen in 8K, wat ervoor zorgt dat de beelden voldoende scherp blijven bij het afspelen ervan.

360° spatial audio

Een 360 graden video kan ook gecombineerd worden met 360 graden geluid. Daarmee wordt de virtuele ervaring nog échter !

360 graden video kenmerken

360 video laten maken

2D of 3D uitvoering

Meestal wordt er gekozen voor een 2D uitvoering, zonder dieptezicht. Maar ook een 3D uitvoering, met dieptezicht behoort tot de mogelijkheden.

Ruime distributiekeuze

Diverse social media zoals Youtube, Vimeo, Facebook, Linkedin alsook VR brillen behoren tot de waaier van distributiemogelijkheden voor een 360 graden video.

FAQ

In welke resolutie wordt een 360 graden video opgenomen ?

Onze professionele toestellen hebben diverse mogelijkheden, afhankelijk van de gewenste uitvoering naar resolutie en framerates

2D:

  • 7680 x 3840 @30 fps HDR (8K 2D)
  • 7680 x 3840 @60 fps (8K 2D)
  • 6400 x 6400 @60 fps (6K 2D)

3D:

  • 7680 x 7680 @30 fps HDR (8K 3D)
  • 6400 x 6400 @60 fps (6K 3D)

In welke resolutie kan de video aangeleverd worden ?

Voor een groot deel is dit afhankelijk van waar de video zal kunnen bekeken worden.

Voor gebruik op VR brillen moet er gekeken worden welke specificaties de VR bril zal ondersteunen. Courante resoluties zijn 5.7K en 4K, maar stilletjes aan komen nieuwe VR brillen op de markt die ook tot 8K ondersteunen.

Voor gebruik op social media kanalen zoals Youtube, Vimeo kunnen er resoluties tot 8K worden opgeleverd, al zijn veel gebruikte formaten zoals 5.7K of 4K ook nog bruikbaar. Facebook ondersteunt een iets lagere maximum resolutie die ergens het midden houdt tussen 4K en 5.7K.

Heb ik speciale apparatuur nodig om een 360° video te bekijken ?

Normaal gezien niet, een (2D) 360 graden video kan vanuit diverse kanalen op een klassieke PC, tablet of smartphone bekeken worden. De enige uitzondering is wanneer de video in 3D werd gemaakt en de distributie daarbij bedoeld is voor VR headsets, in dat geval is de VR headset vanzelfsprekend de benodigde apparatuur.

Wat is het verschil tussen 2D en 3D 360 graden video’s ?

2D beelden hebben geen dieptezicht, terwijl 3D beelden dit wel hebben. Het grote verschil bij 3D tov 2D is dat de belevenis nog sterker wordt uitgedrukt omwille van het toegevoegde dieptezicht. Daar staat tegenover dat 3D beelden doorgaans enkel zin hebben wanneer ze worden bekeken mbv een 3D/VR bril. Distributie van 3D beelden op Facebook of Youtube hebben doorgaans dan ook weinig zin gezien de overgrote meerderheid van het publiek niet zal beschikken over een 3D bril of VR headset.

Wat is monoscopisch <-> stereoscopisch ?

Monoscopisch is de technische term voor wat in de volksmond “2D” wordt genoemd, terwijl stereoscopisch hetzelfde is als “3D”. Een monoscopisch beeld (foto of video) wordt op beide ogen geprojecteerd, zodat er geen dieptezicht mogelijk is. Een stereoscopisch beeld bestaat uit 2 aparte beelden, waarvan elk afzonderlijk beeld wordt geprojecteerd op 1 oog. Dit resulteert in het ervaren van een dieptezicht.

Een stereoscopisch beeld vereist steeds een VR headset om de beelden te bekijken, waar een monoscopisch beeld overal kan gebruikt worden.

Via welke social media kanalen kan mijn video verspreid of bekeken worden ?

Diverse social media kanalen ondersteunen vandaag reeds 360 graden video’s, al heeft elk kanaal wel zijn eigen kenmerken en/of beperkingen. De meest courante social media kanalen zijn ondermeer: Youtube, Vimeo, Facebook. Tenslotte kunnen 360 graden videos ook nog steeds op de eigen website of intranets worden geplaatst.

Kan ik een 360 graden video posten op Instagram ?

Niet in de échte vorm van een 360 graden video. Er bestaat echter een alternatieve benadering waarbij een 360 graden video wordt gebruikt als basis voor de creatie van een klassieke video. Door een beperkte beeldhoek van de oorspronkelijke 360 graden video weer te geven en deze te laten variëren over een bepaalde hoek, ontstaat het effect dat de kijker toch een inkijk krijgt in een groot stuk van het 360 graden omspannende geheel. Deze techniek heet reframing. Het nadeel is dat de kijker geen interactie kan hebben aangezien de beeldhoek en het variëren van de beeldhoek wordt bepaald tijdens productie van de klassieke video. Het voordeel is wel dat op dergelijke wijze een 360 graden video kan gebruikt worden om een afgeleide video te maken. Deze afgeleide video kan dan gebruikt worden op die kanalen die niet geschikt zijn voor 360 graden media.

Kunnen er ook 360 graden beelden vanuit de lucht worden genomen ?

Jawel, wij werken hiervoor samen met een gespecialiseerde drone partner waarbij de taken worden opgedeeld in enerzijds het besturen van de drone en anderzijds het bedienen van een speciale camera die voor dit soort doeleinden kan worden gebruikt.

Kunnen er ook 360 graden virtuele rondleidingen worden gemaakt ?

Zeer zeker. Virtuele rondleidingen worden echter gemaakt op basis van 360 graden foto’s ipv video. Op onze aparte pagina kan je alvast meer te weten komen over onze virtual tour oplossingen.

Interesse in een samenwerking ? Neem dan snel even contact op via telefoon, email of vul  onderstaand formulier in, dan contacteren we jou zo spoedig mogelijk terug.

info@the360experience.be

0456 15 10 72

Offerte of informatie aanvragen

Interesse om met ons samen te werken ?
Vertel ons alvast wat meer over uw project en wij bezorgen u dan zo spoedig mogelijk de gepaste informatie en/of vrijblijvende offerte.

Comments are closed.