Matterport 3D scan

Maak kennis met de Matterport 3D scan virtuele tour

Met behulp van een Matterport 3D scan kan je van jouw omgeving een digitale twin of virtuele rondleiding laten maken. Niet alleen worden alle visuele details haarscherp in beeld gebracht, je kan er ook nog eens van begin tot einde virtueel doorheen lopen en navigeren.

Ten opzichte van een klassieke virtuele rondleiding die wordt gemaakt op basis van 360 graden foto’s, zijn er enkele belangrijke verschillen:

  • Een 3D scan brengt de volledige ruimte in beeld, met slechts enkele meters tussen de beeldpunten, daar waar een klassieke virtuele rondleiding meestal beperkt is tot een verzameling van 360 graden foto’s.
  • Een 3D scan laat toe om op efficiënte en betaalbare wijze zeer grote ruimtes meter voor meter in beeld te brengen.

 

Matterport 3D scan

Krachtige kenmerken

2D / 3D virtuele rondleidingen

Een virtuele rondleiding op basis van een 3D scan, omvat de visualisatie van de volledige omgeving, bijna meter voor meter.

3d scan woning

4K HDR Standaard foto's

Hoge resolutie foto’s kunnen afgeleid worden van de 3D scan/foto data. Mogelijke toepassingen: vastgoedfotografie, risico inventarisatie, verzekeringskwesties

3d scan woning

Grondplannen & opmeting

Grondplannen, zowel in kleur als schematisch, zorgen voor een mooi totaaloverzicht van de indelingen. Daarenboven kunnen eenvoudige metingen worden gedaan. (Opgelet: niet voor constructiedoeleinden)

3d scan woning

Rijke interactieve content

Maak van uw vr tour een interactieve belevenis door infopunten toe te voegen in de vorm van teksten, foto’s, video’s, website links etc.  Minimalistisch van opbouw, maar rijk aan inhoud.

3d scan matterport

Harol beursstand Polyclose 2022

Het voorbeeld hiernaast is terug te vinden in de Matterport gallerij. Het illustreert perfect hoe je kunt navigeren en ontdekken doorheen een gedigitaliseerde beursstand van Harol.

Ontdek alvast gelijkaardige voorbeelden in de Matterport 3D tour gallerij.

 

Brede toepassingsgebieden

Vastgoed, marketing & communicatie

Of het nu om virtualisatie gaat van uw vastgoed portfolio, retail zaak of ander type bedrijf, communiceren via een virtuele rondleiding op basis van een 3D scan is steeds een meerwaarde voor uw marketing activiteiten en zal niet onopgemerkt blijven. Het ontdekken van uw zaak kan immers voortaan op virtuele wijze zonder beperkingen op openingsuren of beschikbaarheden.

Projectontwikkeling en renovaties

Laat geïnteresseerden kennis maken met gerealiseerde nieuwbouw projecten aan de hand van een indrukwekkende 3D scan virtuele rondleiding. Zij zullen wellicht onder de indruk zijn ! Ook totaalrenovaties kunnen soms baat hebben van een mooi beeld van hoe het vroeger was en hoe het nu is. Een virtuele rondleiding aan de hand van een 3D scan kan daarbij van groot nut zijn.

Facility management & Risico inventarisaties

Het gedetailleerd in kaart brengen en virtualiseren van uw infrastructuur en inrichting van uw bedrijfsgebouwen kan vele voordelen opleveren. Je zorgt immers voor een grote tijdsbesparing bij het inplannen van eventuele renovaties en onderhoud door niet steeds fysiek ter plaatse te moeten gaan. Anderzijds kan een dergelijke virtualisatie een meerwaarde betekenen bij het documenteren en verbeteren van potentiële veiligheidsrisico’s, bv in uw machineparken.

Verzekeringen – Plaatsbeschrijvingen

Een foto bij een schadegeval of plaatsbeschrijving, we kennen het allemaal. Maar je kan nog een stap verder gaan en een volledig accuraat situatiebeeld vastleggen met een virtuele rondleiding op basis van 3D scanning. Eén voordeel is dat je niet beperkt bent tot beperkte kijkrichtingen van klassieke foto’s, een virtuele tour biedt immers beeld in alle richtingen. Daarenboven kan je ook nog eens gewone foto’s gaan afleiden uit de 360 graden beelddata, kortom je beschikt daardoor over zeer uitgebreide documentatiemogelijkheden.

HR – onboarding

Nieuwe medewerkers aantrekken voor uw bedrijf blijft vandaag de dag een grote uitdaging. Gun ze een blik achter de schermen hoe jouw bedrijf er aan de binnenkant echt uitziet en wie weet trek je ze wel over de streep. Eens overtuigd, help hen om wegwijs te worden doorheen uw faciliteiten met een virtuele rondleiding als onderdeel van het onboarding proces.

Een ander idee ?

Misschien hebt u wel een totaal andere reden om een virtuele digitale twin te laten maken van uw bedrijfsomgeving ? Vanzelfsprekend mag u gerust met ons contact opnemen en denken wij graag mee hoe we mee kunnen helpen met uw project.

Doelgroepen

Immo

Vastgoed en Interieur

Particulieren

Particuliere huiseigenaars & verhuurders

Retail en Showrooms

Vloeren – Keukens – Autos – Meubels – Badkamers – Speciaalzaken

Resto, Travel en Toerisme

Restaurants – Hotels – Resorts – Feestzalen – Bed & Breakfasts

Musea en Cultuur

Musea – Tentoonstellingen – Erfgoed – Cultuurcentra

Productie en Facilities

Machinehallen – Productieomgevingen – Magazijnen – Kantoren

Matterport 3D Scan oplossingen

2D/3D virtuele tour

2D/3D interactieve virtuele rondleidingen op basis van 3D scans, met optionele hotspots zoals foto’s, video’s, PDF’s, website links etc.

3D poppenhuis zicht

Gebruik het unieke 3D poppenhuis zicht om de 3D omgeving vanuit alle hoeken te bekijken en in te zoomen.

Schematisch grondplan

Een schematisch grondplan kan worden afgeleid van de scan data. (1)

VR Ready

Rechtstreeks bruikbaar op PC, tablet, smartphone, maar ook virtual reality headsets met waarheidsgetrouwe 3D weergave. (2)

(1) Het schematisch grondplan is vooral geschikt als illustratiemateriaal, bv voor vastgoed publicaties, maar is niet geschikt voor accurate opmetingen tot op mm-nauwkeurigheid.
(2) Compatibele VR headsets: Oculus Go, Oculus Quest en VR headsets die WebXR ondersteunen
Matterport 3D scan

Interesse in een samenwerking ? Neem dan snel even contact op via telefoon, email of vul  onderstaand formulier in, dan contacteren we jou zo spoedig mogelijk terug.

info@the360experience.be

0456 15 10 72

Offerte of informatie aanvragen

Interesse om met ons samen te werken ?
Vertel ons alvast wat meer over uw project en wij bezorgen u dan zo spoedig mogelijk de gepaste informatie en/of vrijblijvende offerte.

Comments are closed.