Timelapses

Timelapses nader bekeken

In essentie is een timelapse een aaneenschakeling van foto’s die op regelmatige tijdstippen werden genomen en die uiteindelijk tot een vloeiend video-beeld zijn verwerkt. Door echter gebruik te maken van hoge resolutie beelden kan men veel verder gaan dan het aaneenschakelen van individuele foto’s en kan men met behulp van pan en zoom technieken creatief omspringen in de beeldmontage.
Het eindresultaat is veel meer dan een reeks opeenvolgende foto’s en resulteert uiteindelijk in een zeer dynamische videobelevenis.

Klassieke timelapse video’s worden meestal gebruikt om een langdurig proces in beeld te brengen. Denk daarbij aan de constructie van gebouwen, het volgen van de opbouw van een inrichting of installatie van een ruimte, een versnelde weergave van een langdurige verplaatsing enz.

Een timelapse hoeft ook niet enkel te bestaan uit een reeks opeenvolgende foto’s. Vaak kunnen er ook gewone videobeelden in worden gemonteerd om het geheel meer verhaal te kunnen geven. Dergelijke videobeelden kunnen op hun beurt afkomstig zijn van traditionele video opnames op de grond, maar evenzeer vanuit de lucht door gebruik te maken van drone beelden.

Meer verhaal met flowmotion timelapses

Flowmotion timelapses gaan nog een stapje verder en maken van een timelapse een zeer krachtig middel om aan storytelling te doen. Bij een flowmotion timelapse worden diverse beelden opgebouwd die steeds een logisch verband met elkaar houden. Aan de hand van creatieve overgangen zullen de beelden vervolgens in elkaar overvloeien zodat het geheel een logisch verhaal vormt. Kortom, storytelling op zijn best !

Hieronder alvast een voorbeeld van een klassieke timelapse, die de opbouw volgt van een nieuwe installatie.

Offerte of informatie aanvragen

Interesse om met ons samen te werken ?
Vertel ons alvast wat meer over uw project en wij bezorgen u dan zo spoedig mogelijk de gepaste informatie en/of vrijblijvende offerte.

Comments are closed.