Timelapses

Timelapses nader bekeken

In essentie is een timelapse een aaneenschakeling van foto’s die op regelmatige tijdstippen werden genomen en die uiteindelijk tot een vloeiend video-beeld zijn verwerkt. Door echter gebruik te maken van hoge resolutie beelden kan men veel verder gaan dan het aaneenschakelen van individuele foto’s en kan men met behulp van pan en zoom technieken creatief omspringen in de beeldmontage.
Het eindresultaat is veel meer dan een reeks opeenvolgende foto’s en resulteert uiteindelijk in een zeer dynamische videobelevenis.

Een timelapse hoeft ook niet enkel te bestaan uit een reeks opeenvolgende foto’s. Vaak worden er gewone videobeelden in gemonteerd om het geheel meer verhaal te kunnen geven. Dergelijke videobeelden kunnen op hun beurt afkomstig zijn van traditionele video opnames op de grond, maar evenzeer vanuit de lucht door gebruik te maken van drone beelden.

Meer verhaal met flowmotion timelapses

Flowmotion timelapses gaan nog een stapje verder en maken van een timelapse een zeer krachtig middel om aan storytelling te doen. Bij een flowmotion timelapse worden diverse beelden opgebouwd die steeds een logisch verband met elkaar houden. Aan de hand van creatieve overgangen zullen de beelden vervolgens in elkaar overvloeien zodat het geheel een logisch verhaal vormt. Kortom, storytelling op zijn best !

De bekende fotograaf & filmmaker Rob Whitworth weet als geen ander de kracht van een flowmotion timelapse te gebruiken in zijn video’s. Eén van zijn bekende werken is de promotiefilm voor Dubai, die je hieronder kan bekijken.

Dubai Flow Motion in 4K - A Rob Whitworth Film

Offerte of informatie aanvragen

Interesse om met ons samen te werken ?
Vertel ons alvast wat meer over uw project en wij bezorgen u dan zo spoedig mogelijk de gepaste informatie en/of vrijblijvende offerte.

Comments are closed.