Virtual reality showcase

Onlangs waren we te gast op het slot event van het Europese project Monument om onze virtual reality showcase te presenteren aan de bezoekers. Monument kadert rond het maatschappelijk probleem van (vroeg) dementie. Om dit aspect en tevens ook de zorgen daarrond eens duidelijk in de spotlights te zetten, hebben wij hiervoor een oplossing gebouwd.

Deze toepassing bestaat uit een virtual reality uitwerking in de vorm van een virtual tour doorheen een aantal Odense huizen, verspreid over de landen België, Nederland, Frankrijk en UK. Dergelijke Odense huizen zijn een veilige ontmoetingsplaats voor zowel de personen met beginnende dementie alsook de familie en de zorgverleners. Verder werd de virtual tour ook aangevuld met contextuele informatie en een aantal interview video’s. Deze uitgebreide contextuele informatie bestaat uit tekst en uitleg, foto’s, video’s enz. en geeft de virtuele bezoeker een helder inzicht in de diverse technologische hulpmiddelen die ter beschikking staan.

Tijdens het event konden bezoekers gebruik maken van een VR bril om virtueel op ontdekking te gaan doorheen de diverse beschikbare locaties. Tevens hebben we marketingmateriaal voorzien voor de bezoekers, in de vorm van kaartjes met QR codes met de link naar de virtual tour, zodat ze deze thuis nog eens rustig konden herbekijken op PC, tablet of smartphone.

Hieronder alvast enkele sfeerbeelden van tijdens het event.

vr toepassing

vr event

vr bril

virtuele tour evenement

virtual reality evenement

Comments are closed.