Europees project Monument | Odense huizen in VR

Europees project Monument

Voor de uitvoering van het Europees project Monument werd beroep gedaan op The 360 Experience om hiervoor het nodige te doen. Dit digitaal project kadert binnen het maatschappelijk probleem van (jong)dementie en dient als proefproject ter ondersteuning aan mantelzorgverleners. Ontdek hier alvast meer over EU project Monument.

Binnen het kader van (jong)dementie, bestaan er zogenaamde Odensehuizen, dit zijn inloophuizen voor mensen met lichte en/of beginnende dementie en hun naasten. Binnen deze Odensehuizen kunnen mensen ervaringen en informatie uitwisselen.

Voor dit project kreeg The 360 Experience de opdracht om een aantal Odensehuizen of soortgelijke locaties vast te leggen met 360 graden beelden en dit verspreid over een aantal internationale locaties met name Mechelen (België), Vlissingen (Nederland), Hautmont (Frankrijk), Cambridgeshire (UK) en Norfolk (UK).

Bijkomend moesten tevens een aantal interview video’s ter plaatse worden opgenomen die zouden worden gebruikt ter aanvulling van de 360° beelden.

Het geheel van 360° graden beelden en aanvullend video materiaal werd uiteindelijk samengevoegd in een virtual tour van de diverse locaties, aangevuld met een hele reeks informatie punten die vooral een blik geven op de diverse technische hulpmiddelen waarover de mantelzorgverleners kunnen beschikken ter ondersteuning van de mensen met (beginnende) dementie.

Als afsluiter van dit mooie project, werd onze toepassing aan het grote publiek voorgesteld op een slot event. Daarbij konden de bezoekers gebruik maken van een aantal VR brillen om de diverse locaties virtueel te bezoeken.

Onze Oplossing

360 graden fotoshoot
Interview video’s
Virtuele rondleiding webtoepassing
Implementatie huisstijl
Interactieve infopunten

Maatwerk UI interface

Meertalige uitvoering

VR Headsets

Project management

Start virtuele rondleiding

Ook interesse in 360 graden digitale oplossingen voor een krachtigere communicatie en marketing ? Ontdek er alles over in onze website.

360° virtuele rondleidingen 360° Matterport scan 360° video

Related Portfolio Items