Aquatopia Aalst | virtuele rondleiding

Aquatopia Aalst

Aquatopia Aalst is een nieuwbouwproject dat op 19 oktober 2021 ingehuldigd werd door minister van Sport Ben Weyts, burgemeester Christophe D’Haese en schepen van Sport Matthias De Ridder.

Het hele traject om tot een nieuw zwembad in Aalst te komen, werd op gang getrokken door Ilse Uyttersprot. Zonder haar had het complex er mogelijk helemaal anders uitgezien. Helaas heeft zij de opening van het nieuwe bad niet meer kunnen meemaken. Als eerbetoon werd zij toch opgenomen op de inhuldigingsplaat van het nieuwe bad. Zij staat daarbij symbolisch te pronken naast haar vader, Raymond, die als burgemeester het oude stedelijke zwembad in 1984 mocht inhuldigen. De beide sportbaden werden dan ook vernoemd naar deze twee politici, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het zwembad in Aalst en die ons beiden voortijdig zijn ontvallen.

Fase 1 – Fase 2

De bouw van Aquatopia is gefaseerd:

Fase 1 van het complex focust op een degelijke infrastructuur voor de sportieve zwemmer.
Een 50-meterbad, een 25 op 35 meterbad met beweegbare bodem, een triatlon ruimte en springtorens maken van Aquatopia een bad waar zowel de beginnende als de getrainde zwemmer zich ten volle kan uitleven.

Fase 2 speelt vooral in op de noden van jonge gezinnen en met jonge kinderen. Hier wordt een heus
kinderparadijs met glijbanen en peuterbaden voorzien. Daarnaast wordt fase 2 ook uitgerust met een instructiebad met beweegbare bodem waardoor niet alleen aquafitness , maar ook hydrotherapie in alle rust mogelijk wordt. Verder komt er ook een polyvalent sportzaaltje, dat later door clubs en particulieren kan afgehuurd worden. De opening van fase 2 staat gepland voor najaar 2022.

Project Beschrijving

Ter gelegenheid van deze inhuldiging werd The 360 Experience door stad Aalst uitgekozen om ook een digitale tegenhanger te realiseren in de vorm van een virtuele rondleiding van het reeds afgewerkte gedeelte van dit indrukwekkende complex.

De virtuele rondleiding werd daarbij verrijkt met een aantal informatiepunten die een aantal belangrijke highlights van dit project extra in de kijker zetten.

Onze Oplossing

360 graden fotoshoot
Virtuele rondleiding webtoepassing
Implementatie huisstijl
Menu navigatie op maat
Interactieve infopunten

Bezoek Virtual Tour

Related Portfolio Items