Oosterweel Bypass

Binnen het kader van de Oosterweelverbinding werd op 12 februari (2024) gestart met de aanleg van de zogenaamde Oosterweel bypass. Deze bypass wordt een stukje tijdelijke snelweg en is nodig om de nieuwe Antwerpse Ring (deels ondergronds) te kunnen aanleggen. Daarbij zal ook het bekende viaduct aan het Sportpaleis in Merksem worden afgebroken om zo plaats te maken voor enerzijds de nieuwe ring en anderzijds andere invullingen.
De bouw van deze bypass, voor zowel noordelijke als zuidelijke deel , zal ongeveer een tweetal jaar in beslag gaan nemen.

Meer informatie over de bypass werken kan je hier vinden:  Oosterweelverbinding – bypass

Omdat deze indrukwekkende bouwwerken zich de komende tijd voor een groot deel gaan afspelen in “onze achtertuin”, hebben we besloten om uit persoonlijke interesse een bepaald deel hiervan te gaan vastleggen en documenteren met beeldmateriaal.
Dit willen we doen aan de hand van een reeks creatieve dynamic motion mini-timelapses die op termijn zullen worden samengevoegd tot 1 geheel.

Omdat we voor deze Oosterweel bypass werken geen vaste camera gaan opstellen, zullen we deze keer anders te werk gaan.
Daarbij zullen we op regelmatige tijdstippen ter plaatse gaan en korte opnames maken. Deze opnames zullen we maken vanuit verschillende standpunten zodat we achteraf een mooi dynamische flow van beelden kunnen opbouwen.

Ondanks het nadeel van regelmatig ter plaatse te moeten gaan voor korte opnames, heeft deze werkwijze toch ook belangrijke voordelen. Zo kunnen we niet alleen een diversiteit aan opnamestandpunten gaan innemen maar kan er ook een waaier aan dynamische camera bewegingen worden voorzien zoals pan,tilt,slide of combinaties hiervan.

Hieronder kan je alvast ons recent beeldmateriaal van deze werken terugvinden. Blijf deze pagina zeker in het oog houden, want we zullen hier regelmatig updates brengen naarmate de werken vorderen.

Heb je zelf ook interesse om jouw bouwproject op dynamische wijze in beeld te laten brengen ? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een korte kennismaking !

Oosterweel Bypass – evolutie timelapses

Maart 2024

Feb 2024 - part 1

Feb 2024 - part 2

Enkele weetjes

Opname momenten
Opname tijd (minuten)
Timelapse foto's

Comments are closed.