Virtual reality

Virtual reality, een waaier van mogelijkheden

Virtual reality is een breed concept waaronder tal van toepassingen vallen. Hieronder geven we alvast enkele typische vormen die kunnen gebruikt worden in virtual reality toepassingen en waarmee wij jou zeker mee kunnen helpen.

Eerst en vooral zijn er onze klassieke virtuele rondleidingen op basis van fotorealistische beelden, hetzij 360° foto of 360° video. In de meeste gevallen worden deze gebruikt op PC/Mac , tablets of smartphones. Maar wist je dat je ze evengoed kunt visualiseren op virtual reality headsets ? Een mooi voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld het visualiseren van 360 graden beelden in een VR headset op job beurzen.

VR video laten maken

Gerenderde 3D beelden

The room is not the limit ! Wanneer je fotorealistische beelden gaat vervangen door 3D gemodelleerde en gerenderde beelden, kan je natuurlijk virtuele omgevingen gaan bouwen die onbegrensd zijn of zelfs niet bestaan in realiteit ! Dergelijke 3D omgevingen kunnen dan verder gebruikt worden voor diverse toepassingen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Interactieve virtuele omgeving om doorheen te bewegen zoals in een game
  • Interactieve virtuele omgeving als een virtual tour
  • High-end rendering van video animatie doorheen de omgeving
  • Als gebruikersinterface voor het presenteren van andere 360 graden (video) content
  • E-learning & training

Interactieve storytelling is troef

Welke oplossing ook het meest geschikt is om toe te passen op uw noden, ze hebben allemaal één ding gemeen en dat is een hoge graad aan storytelling.

Een goed gekozen mix van audio-visuele beelden in combinatie met sterk doorgedreven interactiviteit zorgt er immers voor dat uw doelpubliek zal opgaan in een fantastische virtuele belevenis.

virtuele tour laten maken

Enkele virtual reality toepassingen

Fotogeniek Antwerpen in een virtuele gallerij

In samenwerking met Fotogeniek Antwerpen werkten we een virtuele gallerij uit op basis van een aantal pre-rendered 3D 360° beelden van een artificiële gallerij.

Een selectie van de foto’s van Fotogeniek Antwerpen werd eerst geïntegreerd in de pre-rendered 3D beelden van de gallerij. De resulterende 360 graden beelden vervolgens gebruikt om een virtuele rondleiding op te bouwen waarbij de bezoeker doorheen de gallerij kan navigeren en de foto’s kan bekijken.

VR voor rekrutering

Rekrutering & job promotie

Dichter bij huis zijn Landbouwgroep Arvesta en bouwgroep Willy Naessens enkele voorbeelden van hoe 360 graden video toepassingen werden ingezet bij jobbeurzen.

Bezoekers kregen de gelegenheid om de 360 graden video’s te bekijken met behulp van een VR bril.
De potentiele sollicitanten werden op dergelijke manier audiovisueel ondergedompeld in de werking van het bedrijf in kwestie en kregen zo een ruime inkijk op de vele dagdagelijkse activiteiten van het bedrijf.

Lees hier het artikel

Virtual reality oplossingen

360° foto/video

State-of-the-art interactieve virtuele rondleidingen op basis van 360 graden foto/video beelden.

3D VR video animation

Video animatie doorheen een 3D gerenderde omgeving.

3D VR omgeving

Artificiële 3D gerenderde omgevingen, voor gaming, training of VR tour toepassingen.

3D VR App

VR apps als frontend voor uw andere virtuele of 360 graden media content.

Interesse in een samenwerking ? Neem dan snel even contact op via telefoon, email of vul  onderstaand formulier in, dan contacteren we jou zo spoedig mogelijk terug.

info@the360experience.be

+32 456 15 10 72

Offerte of informatie aanvragen

Interesse om met ons samen te werken ?
Vertel ons alvast wat meer over uw project en wij bezorgen u dan zo spoedig mogelijk de gepaste informatie en/of vrijblijvende offerte.

Comments are closed.