Philippe Gilbert beklimt La Redoute – 360 video

360 graden video Beklimming van Côte de la Redoute met Philippe Gilbert

Recent hadden we het genoegen samen te werken met Philippe Gilbert, voormalig Belgisch prof wielrenner, in het kader van de opnames van een korte 360 graden video.

Context van de video, was de beklimming van de zogenaamde Côte de la Redoute, een befaamde kuitenbijter van amper 2km die deel uitmaakt van de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik.

Philippe Gilbert had de opdracht gekregen dit kort stukje wielerlegende af te leggen op de fiets en gaandeweg te voorzien met de nodige (audio) commentaar. Het traject werd daarbij opgenomen met een kleine 360 graden camera, vooraan gemonteerd op de fiets. Het geheel van audio en video zal gebruikt worden in een project rond de wielerkoers. Gezien het project in kwestie nog volop in opbouw is bij onze klant en pas gelanceerd wordt in 2024, kunnen we hier vandaag de dag nog geen verdere details over meegeven.

Voor dit project kozen we voor de Insta 360 X3 camera, éen van de meest compacte en kwaliteitsvolle camera’s die momenteel op de markt zijn. De compactheid ervan laat namelijk toe om deze vooraan de koersfiets te monteren. De ingesproken audio fragmenten tijdens de rit werden met een aparte lavalier microfoon opgenomen en later gesynchroniseerd met de beelden.

Toeval of niet, maar de doortocht van najaarsstorm “Ciarán” maakt deze opdracht extra uitdagend. Met voorspellingen van extreem harde wind en veel regenval, was het daags ervoor de vraag of de geplande opnames wel konden gebeuren om de gevraagde beelden en audio op een kwaliteitsvolle manier te maken en aan te leveren.

Gelukkig waren de weergoden ons tijdens de opnames relatief gunstig gezind. De voorspelde wind was inderdaad aanwezig en maakte de beklimming extra stevig voor Philippe Gilbert. Maar de regenbuien bleven tijdelijk afwezig en maakten zelfs plaats voor wat blauwe lucht en een waterig zonnetje. Zodoende konden we toch leuke beelden maken en op een vlotte manier de opnames afwerken.

Hieronder alvast enkele sfeerbeelden.

Onze Oplossing

5.7K 360 graden video opname

Audio recording